Vrijwilligers

Bouw mee aan de Educatieve Boerderij!

 

Aan de slag met moestuin en educatie!

Wij, de vijf bestuursleden van de Stichting Educatieve Boerderij, zijn goed op weg. De locatie is er en nu komt nog meer werk op ons af. Wie wil ons helpen? Vele handen maken licht werk! We kunnen altijd mensen gebruiken, bijvoorbeeld voor de dingen die hieronder staan.

 

Praktische hulp bij educatie en planten is altijd welkom.

 

Voor het maken van plannen voor educatie, het werken in de moestuin en het organiseren van workshops zoeken we denkers en doeners. Wie mee wil denken én doen kan zich gerust melden.

 

Zonder geld kom je nergens, daarom zijn we op zoek naar mensen die kunnen helpen bij fondswerving. Graag een beetje eigenwijs, maar niet té.

 

Publiciteit is ook noodzakelijk, nu eerst om vrijwilligers en sponsoren te laten zien wat we doen en later om bezoekers te werven.

 

Daarnaast zoeken we expertise voor de sociale participatiekant van ons plan: hoe betrekken we vrijwilligers bij het opbouwen van de Educatieve Boerderij en het naderhand samen onderhouden van verschillende onderdelen daarvan? Daarbij is vooral de vraag: hoe betrekken we ‘nieuwe en oude Nederlanders’ uit bijvoorbeeld Tilburg-Noord erbij? In landschapstermen zou je kunnen zeggen: hoe versterk ik de band tussen stad en platteland?

 

Voor educatie willen we graag samenwerken met anderen die bezig zijn met natuur- en duurzaamheidseducatie.

 

En voor wie wel graag ìets wil doen maar nog niet weet wat: meld je aan want we hebben ook mensen nodig die de voor de koffie zorgen of lekker simpel met een kruiwagen willen sjouwen!

Werken op dinsdag- en vrijdagochtend


Op (bijna iedere) dinsdag- en vrijdagochtend werken we aan bloemrijke bermen, de moestuin en wat er verder voorhanden is. Kom gerust een keer meedoen!

Handig om van tevoren even te mailen: info@educatieveboerderij.nl 

Wat krijg je ervoor?

 

Voldoening, lichaamsbeweging, leuke club om mee te werken, buiten bezig zijn in het groen, en nog veel meer.

Wie er snel bij is, kan nog veel meebepalen want we gaan NU echt starten.

Keuzevrijheid: je mag iedere week komen helpen, maar af en toe eens helpen bij een praktische klus is ook prima. Je hoeft geen verstand te hebben van alles wat met de natuur te maken heeft. Je leert er wel veel over in je vrijwilligers werk.

 

Natuurlijk ondersteunen we jou bij het werk.

Alle vrijwilligers bij de Stichting Educatieve Boerderij zijn verzekerd volgens de regeling van de VNG, via de gemeente Loon op Zand. Dit geldt ook voor vrijwilligers die niet in de gemeente Loon op Zand wonen. Voor meer  informatie klik op deze links:

- gemeente Loon op Zand

- de VNG

Belangstelling?

 Mail de Educatieve Boerderij:

info@educatieveboerderij.nl