Nieuwsarchief

 Nieuwsarchief 2023

april 2023

Mooie lentewandeling 16 april
Wat een prachtig natuurgebied is De Brand. Lees meer...

------------------------------

7 nov 2022

Spoed! Penningmeester gezocht

Wij beogen door educatie en beleving kennis en inzicht te vergroten over natuur, landschap en cultuurhistorie, zodat het bewustzijn van de waarde van natuur en omgeving bijdraagt aan duurzaam gedrag. We richten ons daarbij vooral op schoolklassen.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar iemand die, als penningmeester, ons bestuur komt versterken.

 

Heb je interesse in het penningmeesterschap bij onze stichting of heb je vragen? Neem dan contact op via info@educatieveboerderij.nl

------------------------------

april 2023

Lentewandeling

Op zondag 16 april kunt u meedoen aan onze lentewandeling. Brengt u de winter door met verlangen naar de lente en de terugkeer van lange dagen in de vrije natuur?We weten instinctief dat tijd buitenshuis goed voor ons is; zonlicht, activiteit en een dosis schone lucht zorgen voor een welkome oppepper.Voor de meesten van ons is wandelen de gemakkelijkste manier om te bewegen in de frisse lucht.

Op zondag 16 april organiseren we een lentewandeling.Deze specifieke wandeling is 9 kilometer lang en leidt je door natuurgebied De Brand dat deel uitmaakt van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De Brand is een gebied waar vroeger brandstof in de vorm van turf en brandhout werd gewonnen. Dit landschap bezit dus een rijke geschiedenis en bovendien is er veel verschillende flora en fauna. Wandelgidsen Sjoerd Baarda en Wim Kroot nemen u mee op dit avontuur.

Start van de wandeling is bij de Pauwelshoeve, Moleneind 29 Loon op Zand om 10.00u. Bij terugkomst wordt u getrakteerd op een heerlijke kom soep.Kosten bedragen 5 euro per persoon inclusief soep. Graag vooraf aanmelden via baarda.sjoerd@gmail.com

Zorg ervoor dat u geschikt schoeisel draagt welke vochtbestendig is aangezien het in De Brand hier en daar drassig kan zijn.Tot zondag 16 april!

------------------------------

maart 2023

Viltworkshop in Educatieve Boerderij

Op zaterdag 22 april verzorgen we weer  een workshop vachtvilten!  

Voor meer informatie klik hier


------------------------------

febr. 2023

Zeer geslaagde winterwandeling

We hadden op zondag 5 februari een fantastische wandeling!

Klik hier voor een terugblik

-------------------------------

jan 2023

Winterwandeling 5 februari

Wandelt u met ons mee op zondag 5 februari om 10 uur?

We vertrekken vanaf de Pauwelshoeve in Loon op Zand.

Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------